Nataschyaa Ameer
LAST LOGIN : 15 APRIL 2017

Saturday, October 23, 2010

Tutorial :: Background ShoutBox

Salam,,


Maaf lama tak update blog ini sebab tak tahu nak post ape..hehe:D
Hari ini, blogwalking sampai tak jumpa jalan balik.. sampai Tasha terjumpa satu blog yang shoutboxnya ber-background..So, hari ini Tasha nak buat tuto tentang Background Shoutbox! Mungkin ramai yang dah tahu kot,, Tapi tak pe..Tasha nak buat jugak sebab boleh rujuk sendiri kan nanti..
ok ok, perasan tak shout box Tasha ?




Nataschyaa Ameer


Nak tahu macam mana cara nak buat? Caranya  senang saje::


1) Copy disini ! yang macam kat bawah ni...




Klik gambar diatas untuk tumbesaran :)


2)Paste di notepad dahulu untuk di edit semula.','


3) Apa yang telah Tasha highlight, hendak lah di edit. Kalau tak tahu,, rujuk kod shoutbox asal:)


3) Yang url background pulak, cari lah background dekat Encik Google.


4) Lepas dah siap, post code-code dekat tempat biasa anda simpan code shoutbox blog anda..DONE!


p/s :: Korang sebelum save, preview dulu tau..Nanti kalau tak paham, tanya ya ?

7 comments:

Anonymous said...

tengkiyu..
sye dah boleyy wat ;)

Natasha Amer said...

haha,, okok
welcome !!

chiyo said...

masih tak faham =.=''

Natasha Amer said...

errk ?
Part mana tak faham tu ?

chiyo said...

pas kite edit code tu kan , kita nak paste kat mane kod-2 tu ? masud i kat real code shoutmix tu

Natasha Amer said...

Oh, after u dah edit code yang I bagi.
You boleh lah delete real code shoutmix tu, if takot nak delete, simpan dalam pc u. The real code dah tanak guna sebab u dah edit kan benda penting dari real code dalam code baru yang I bagi tu ;)

Still_Me said...

ape tu 'src' kak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...