Nataschyaa Ameer
LAST LOGIN : 15 APRIL 2017

Monday, November 8, 2010

Halal atau tidak ?



Nabi sallallahu alaihi wasallam bersabda yg maksudnya: "Tinggalkan apa yg meragukan kamu (dan berpeganglah) kepada apa yg tidak meragukan kamu"


Berikut adalah restoran/syarikat yang telah mendapat pengesahan halal dari JAKIM ,
   1) McDonald
   2) A 'n' W
   3) Secret Recipe
   4) Ramli Burger
   5) Ayamas
   6) Coffee Bean


Berikut merupakan restoran/syarikat yang telah di tarik sijil pengesahan halal ,
   1) Victoria Station
   2) Kam Lun Tai
   3) Lotus


Syarikat/Restoran yang tidak pernah mendapat kelulusan dari JAKIM ,
   1) San Francisco Steakhouse
   2) Chicken Rice Shop
   3) Kiwi Express
   4) KG Pastry atau Noraini's Cookies dll yang menggunakan logo halal KECUALI kuih bulan Kam Lun Tai.
   5)  Restoran Dome
   6) Gerai-gerai makan di Medan Selera KLCC
   7) La Boheme
   8) Bread talk & Bread story
   9) Burger King
  10) Starbucks




Wallahualam ...


Ya Allah, kenapa lah dengan dia ni? Tak faham ke ape? Tasha bukan ade apa apa pon dgn pasangan dia..so tayah la treat Tasha macam Tasha ni perampas sedangkan Tasha sikit pun tk suke kan pasangan dia..grrr!

5 comments:

M E Z said...

KFC? hehe

Shahrul Shaharuddin said...

My fav McD, Halal.. yeah! =D

Natasha Amer said...

#M E Z - I'm not sure lah sayang, tp orang cakap ayam dia suntik ea..haha,, enta la ^^,

#Abg Shahrul - Eleh :P

Shahrul Shaharuddin said...

Jom abg lanje Big Mcd.. lala~lala~ =P

Natasha Amer said...

#Abang Shahrul
=Eh, belanja Big Mcd atau Big Mac? ^^,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...