Nataschyaa Ameer
LAST LOGIN : 15 APRIL 2017

Monday, April 15, 2013

Sebenarnya Saya Isteri Dia


"Titik-titik duka yang pernah kau taburkan dulu, lama-kelamaan bercambah menjadi sejuta rasa yang tak mampu untuk aku ungkapkan"

Judul : Sebenarnya Saya Isteri Dia
Penulis : Zura Asyfar

Sinopsis :

Cinta pertama tidak semestinya akan bersatu walaupun masing-masing berjanji untuk hidup bersama. Itulah yang terjadi kepada Syafa Aqira dengan Farish Adryan. Cinta yang pernah dipupuk sejak zaman universiti lagi akhirnya terputus di tengah jalan apabila Farish bertekad untuk memutuskan hubungan itu lantaran satu peristiwa hitam yang terjadi pada satu majlis yang dihadiri oleh mereka berdua.

"Aku buat semua ini kerana mama. Dan kau tu sepatutnya bersyukur sebab aku selamatkan maruah kau" - FIRASH ARSHAD

"Ya, aku tahu Firash. Sepatutnya aku bersyukur sebab kau sudi kawin dengan aku" - SYAFA AQIRA

Laluan untuk mengharungi sebuah perkahwinan tanpa cinta bukanlah sesuatu yang mudah buat Syafa Aqira. Kehidupannya sebagai isteri langsung tidak dipedulikan apatah lagi perkahwinan mereka di rahsiakan atas permintaan Firash. Namun dia reda kerana lelaki itu masih bergelar pelajar walaupun setiap kata-kata sinis yang terbit dari mulut Firash ditelan dengan rasa terbuku di dalam hati.

Dan kala rasa sayang dan cinta mula hadir, ada saja dugaan yang datang menimpa. Kehadiran abang tiri dan adik tirinya yang tidak di sangka-sangka mengeruhkan rasa cinta yang mula terbina.Syafa akhirnya pergi membawa diri dengan hati yang terluka. Firash menjadi nanar. Hidupnya serba-serbi tidak kena. Bagi Firash, Syaf adalah anugerah terindah di dalam hidupnya. Dia sanggup untuk membuat apa saja demi mendapatkan kembali kepercayaan dari isterinya itu.

"Siapa nak tidur atas riba awak? Please lah! Tak ingin pun!" - SYAFA AQIRA

" Betul ke tak ingin? Dulu okay je sampai lenguh paha saya nak menanggung kepala awak. Takkan awak dah lupa kut?" - FIRASH ARSHAD

Namun apakah cinta mereka akan kembali bersatu? Bagaimana pula dengan kisah adik beradik tiri Firash? Dan apakah bahagia akan terus menjadi milik mereka?

Nak tahu selanjutnya? Jom beli novel terbaik karya Zura Asyfar dan ikuti Sebenarnya Saya Isteri Dia lakonan gandingan hebat Tiz Zaqyah dan Izzue Islam setiap Jumaat jam 9 malam hanya di TV3


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...